Maand van de Spiritualiteit

Met aandacht leven, wat hebben we daar een moeite mee in deze hectische tijd waarin continue een appèl wordt gedaan op jouw aandacht. In onze aandachtseconomie is aandacht voor jezelf, aandacht voor de ander, voor je werk of gewoonweg aandacht voor de dingen om je heen een schaars goed geworden. Dat geeft te denken, want vrijwel iedere religieuze en spirituele traditie kent aandacht een belangrijke rol toe om te komen tot inzicht, betekenis, liefde, bevrijding, rust of geluk. Niet voor niets hebben veel spirituele boeken aandacht, met thema's zoals mindfulness, meditatie of simpelweg focus. Aandacht verdient onze aandacht. Een mooie opgave voor de Maand van de Spiritualiteit 2020.

Lezingen en workshops

Lezing “Spiritualiteit: een sabbatical… in India!”

Wat doet een sabbatical van vijf maanden aan de andere kant van de wereld, in een andere cultuur met je? Dat vertellen ervaringsdeskundigen Monique en Tom Brouwer je graag.

Woensdag 22 januari, 19:30 tot 21:30, Bibliotheek Bladel. Gratis.

Lezing Astrologie door Henk Versmissen

Henk bespreekt deze avond diverse onderwerpen, waaronder de Westerse en de Oosterse astrologie die we kennen van de dierenriem. Een breed en veelzijdig programma waarin diverse onderdelen van de astrologie worden aangestipt.

Donderdag 23 januari, 19:30 tot 21:00, Bibliotheek Eersel. Gratis.

Workshop mandala tekenen door Elly Leijsen
De mandala zal voor veel mensen bekend in de oren klinken, maar het is een nog mooier proces om zelf een Mandala te tekenen. Het tekenen is een meditatieve manier om tot rust en inzicht te komen. Deze middag helpt Elly je bij het maken van je Mandala en gaat ze samen met jou opzoek naar de betekenis.

Woensdag 29 januari, 14:30 tot 16:00, Bibliotheek Valkenswaard. Gratis.

Lezing Heksenkolder: een inzicht in de wicca door Nicole Couwenberg
Hekserij wordt nog steeds gezien als een mythisch iets welk alleen beoefend wordt door mensen die niet meer van deze tijd zijn. Maar niets is minder waar. Nicole Couwenberg vertelt over de geschiedenis en filosofie, geeft uitleg over de rituelen en neemt je mee naar de Magie.

Dinsdag 4 februari, 19:30 tot 21:00, Bibliotheek Eersel. Gratis.

Workshop tarotkaarten leggen door Elly Leijsen
Tarot is een kaartspel met een lange rijke traditie en een grote spirituele waarde getekend met beelden en symbolen. Deze middag legt Elly je op een laagdrempelige manier uit wat tarotkaarten voor jou kunnen betekenen. Ze gaat ook verder in op het gebruik van de kaarten en de betekenissen.

Dinsdag 11 februari, 18:30 tot 20:00, Bibliotheek Valkenswaard. Gratis.

E-books over spiritualiteit