Kinderboekenweek

Wat wil jij worden?

In alle vestigingen valt wel iets te beleven!

Beroepenspeurtocht

Ga gezellig met het gezin of je vrienden op pad door Bergeijk en leer alles over verschillende beroepen. Heb je de speurtocht afgerond? Dan ligt er bij de Bibliotheek een leuke goodiebag voor je klaar.

Woensdag 6 t/m 17 oktober in Bergeijk

Voorlezen door de burgemeester!

Altijd al eens voorgelezen willen worden door de burgemeester van Oirschot? Of luisteren naar een verhaal wat wordt voorgelezen door de politie of brandweer? Kom gezellig langs!

Woensdagmiddag 6 oktober in Oirschot.

Later als robot Dash groot is...

Ga samen met robot Dash op zoek naar jouw favoriete beroep. Je leert de benodigde informatie opzoeken op internet en in boeken. Vervolgens laat je Dash een presentatie geven over wat hij later worden wil.

Woensdagmiddag 6 oktober in Bergeijk.

GreenScreen Workshop: Worden wat je wil!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, ieder kind kan worden waar het van droomt. Om te weten wat je worden wilt, moet je eerst weten wie je zelf bent, met dit thema gaan we aan de slag! Met het Greenscreen tover je jezelf in allerlei verschillende achtergronden.

Woensdagmiddag 6 oktober in Bladel en woensdagmiddag 13 oktober in Reusel.

De Kinderboeken Bingoshow

Een bingoshow over kinderboeken vol spannende voorleesfragmenten, de nodige hoeveelheid improvisatietheater en de meest hilarische weetjes. Of je nu een fanatiek lezer bent of amper kennis hebt van boeken, iedereen maakt kans op de hoofdprijs!

Donderdagmiddag 7 oktober in Eersel.

Voorstelling en Beroepenmarkt

Wat wil jij later worden? Politieagent, astronaut, of liever juf? Op de beroepenmarkt maak je kennis met allerlei beroepen. Je kunt leuke workshops volgen na de interactieve voorstelling 'Worden wat je wil' in het theater.

Woensdagmiddag 13 oktober in Budel.

Beroepenmarkt

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later. Kom jij ook langs in Bibliotheek Valkenswaard? Hier ontmoet je allerlei mensen die je vertellen hoe het is om hun beroep te hebben.

Woensdagmiddag 6 oktober in Valkenswaard.

Een kijkje achter de schermen in de bieb

Er zijn heel veel leuke beroepen, maar het allerleukste beroep is volgens ons natuurlijk bibliotheekmedewerker! Loop met ons mee om te kijken wat we allemaal doen in de bibliotheek. Kom zelf ontdekken of ons werk echt zo leuk is.

Donderdagmiddag 14 oktober in Valkenswaard.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

• 0 - 6 jaar

• 6 - 12 jaar