Date dit boek!

Laat je deze zomer verrassen door de persoonlijk leestips van onze leden, vrijwilligers en medewerkers!

Het hartje te klein om te lezen? Klik op de afbeelding.

closeup

Pieter Koolwijk Gozert

Ties trekt er vaak op uit met Gozert, zijn onzichtbare vriend. Samen beleven ze de tofste avonturen, al komt Ties daardoor vaak in de problemen. Ties ouders willen dat Gozert verdwijnt en grijpen in. Vanaf ca. 10 jaar.

closeup

Kristin Harmel Hier ben je veilig

In 1941 helpt een jonge vrouw met een geheimzinnig verleden Joden te overleven in de wildernis van Oost-Europa.

closeup

Margaret Atwood De testamenten

De getuigenissen van drie vrouwen laten zien dat de toestand in de theocratie Gilead minder goed is dan voorheen.

closeup

M.J. Arlidge Niemand zeggen

Inspecteur Helen Grace en haar team onderzoeken of er een verband is tussen enkele afzonderlijke misdaden die in Southampton gepleegd worden.

closeup

Nicci French De gunst

Een vrouw ontmoet een vroegere geliefde en verleent hem een gunst, waarna ze haar leven niet meer zeker is.

closeup

Ken Follett De schemering en de dageraad

Nadat het Engelse dorp Combe in 997 is geplunderd door Vikingen, raken de levens van drie jongen mensen in Dreng’s Creek, het latere Kingsbridge, met elkaar verbonden.

closeup

Wim Daniëls De mulo

Beschrijving van de geschiedenis van een belangrijke vorm van voortgezet onderwijs tussen 1857 en 1968.

closeup

Maurice Leblanc Arsène Lupin, gentleman-inbreker

De avonturen van Arsène Lupin, een gentleman-inbreker, die een aantal spectaculaire inbraken pleegt en vervolgens steeds weer op sluwe wijze aan de politie weet te ontsnappen.

closeup

Matthew Mather Cyberstorm

Een kleine, maar hechte groep mensen probeert te overleven in New York na een cyberaanval die alle technologie heeft platgelegd, terwijl bovendien een heftige sneeuwstorm de stad teistert.

closeup

Sarina Bowen Ieder zijn geheim

Door te gaan studeren hoopt Scarlet het verleden achter zich te kunnen laten, maar als ze verliefd wordt op Bridger achtervolgt haar verleden haar en hem en dat maakt haar kwetsbaar.

closeup

Nicci French Huis vol leugens

Als een vrouw haar minnaar vermoord vindt, poetst ze al haar sporen weg, maar raakt daardoor verstrikt in een web vol leugens.

coseup

Lars Kepler Playground

In het voorportaal van de dood in de vorm van een Chinese havenstad probeert een moeder haar zoon te redden uit handen van de triade door een macaber spel te spelen.

closeup

Robert Bryndza Zonder gezicht

In 2010 worden de moorden van jonge meisjes in de jaren negentig gekopieerd en Kate Marshall, die indertijd betrokken was bij het onderzoek, probeert opnieuw de dader te vinden.

closeup

Anya Niewierra Het bloemenmeisje

Als een vrouw ontdekt dat zij een tweelingzus heeft, duiken beiden in het verleden van hun vermoorde moeder.

closeup

Eva García Sáenz de Urturi De heren van de tijd

In en om de Baskische stad Vitoria wordt een reeks misdaden gepleegd met een middeleeuwse modus operandi, zoals beschreven in het boek ‘De heren van de tijd’.

closeup

Elin Hilderbrand Een paradijs aan zee

Madeline, succesvol auteur, heeft een voorschot gekregen voor een nieuwe roman maar kampt met een writer's block tot ze besluit de affaire van haar vriendin Grace met landschapsarchitect Benton op te schrijven.

closeup

Jolande Withuis Juliana

Biografie van koningin Juliana (1909-2004) met de nadruk op haar treurige persoonlijke leven.

closeup

Benedict Wells Hard land

Sam (15, ik-persoon) is verlegen en heeft een angststoornis. In de zomer van 1985 vindt hij een baantje in de bioscoop en maakt hij nieuwe vrienden; het rijkeluiszoontje Cameron, de gekleurde sportieveling Brandon en de tomboy Kristie, op wie hij een...

closeup

Edward van de Vendel Gloei

Paralympisch zwemkampioen Querijn is biseksueel en de gelovige Marijke heeft een vriendin. Ruim twintig jongeren (16 t/m 23) vertellen openhartig over hun geaardheid, ook transgenders en dragqueens. Met bij elk interview een gedicht en een portrettekening....

closeup

Saskia Noort Bonuskind

Als een gescheiden moeder dood wordt gevonden, onderzoekt haar puberdochter wat er precies is gebeurd en waagt hierbij haar eigen leven.

closeup

Andy Griffiths De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen

De boomhut van Andy en Terry telt inmiddels 26 verdiepingen. Hun uitgever blijft zeuren om een nieuw boek en de bruut Kapitein Houthoofd heeft het op hen gemunt. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

closeup

Peter Bently, Steven Lenton Onze octopus

Ineens hangt een enorme octopus over een huis in een rustig kustplaatsje. De dorpsbewoners proberen de vreemdeling te verjagen, maar de kinderen sluiten al gauw vriendschap met Okkie. En dan blijkt een behulpzame octopus met acht armen best handig te...

Rob Harrell Een big vliegt uit

Harry is een heel gewoon roze varken, dat gek is op gamen en modderbaden. Maar als hij wordt gebeten door een vleermuis, krijgt hij superkrachten. Als Batpig wil hij de wereld redden. Maar of dat gaat lukken? Stripverhaal met grappige kleurenillustraties....

closeup

Ann-Marie MacDonald De kraaien zullen het zeggen

Een Canadese vrouw leert als volwassene omgaan met traumatische ervaringen uit haar jeugd.

closeup

Gideon Sterer, Mariachiara Di Giorgio Kermis in de nacht

Als de bewaker ’s avonds het terrein van de kermis heeft afgesloten, komen de dieren uit het bos tevoorschijn. Ze openen het hek en genieten volop van alle attracties en al het lekkers. ’s Ochtends vroeg vertrekken ze weer stilletjes naar het bos. Oblong...

closeup

Janet Skeslien Charles De bibliotheek van Parijs

Parijs, 1939. Odile Souchet werkt in de Amerikaanse bibliotheek maar als de nazi’s de stad bezetten en Joden niet meer welkom zijn, kunnen Odile en haar collega’s dit niet verkroppen en gaan ze de boeken bij hun Joodse leden thuis bezorgen.

closeup

Jet van Vuuren Papadag

Een vrouw die op zoek is naar informatie over het verleden van haar moeder wordt gestalkt en afgeperst door een onbekende die beweert meer van dat verleden af te weten.

closeup

Jet van Vuuren Liegbeest

Een vrouw vindt, na jarenlang speuren, de daders van zinloos geweld tegen haar broer en zint op vergelding.

closeup

Marloes Morshuis Quotum

Vanwege overbevolking is een maximum gesteld aan de wereldbevolking: tien miljard. Iedereen daarboven moet weg, of slinken: als half mens leven. Ook Axel (16) en zijn broertje Tommy (13) moeten slinkers worden. Als hun ouders worden opgepakt, vluchten...

closeup

Markus Zusak De boekendief

In 1939 komt de 9-jarige Liesel bij pleegouders terecht van wie ze leert lezen. Boeken worden heel belangrijk voor Liesel. Vanaf ca. 15 jaar.

closeup

Sanne de Bakker Het kleine draakje

Roos ontdekt onder haar bed een draakje. Zijn mama is gevangen door prins Lex. Roos gaat met hem mee naar het paleis van prins Lex. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

closeup

Sophy Henn Winter & wonder

In de stad wordt een talentenjacht gehouden. Jet (bijna 8, ik-persoon) en haar vrienden willen heel graag meedoen. Maar Oma Knetter, de bijzondere oma van Jet, lijkt met haar vriend Bobby Warelief de show te willen stelen. Er zit voor Jet niets anders...

closeup

Kiran Millwood Hargrave De vrouwen van Vardø

Als de mannen van een afgelegen Noors eilandje omkomen bij een zware storm, weten de vrouwen zich zonder hen te redden tot een nieuwe toezichthouder orde op zaken komt stellen.

closeup

Scott Stuart Mijn schaduw is roze

De schaduw van zijn vader en de rest van de familie is blauw, maar die van een jongen (ik-persoon) is knalroze. Zijn schaduw houdt van pony’s, roze speelgoed en jurken dragen. Op school vindt iedereen dat maar raar. Maar daar moet hij zich volgens zijn...

closeup

Anne-Gine Goemans Holy Trientje

Holy Trientje is de nieuwe roman van Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King. Holy Trientje is de wonderbaarlijke geschiedenis van zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. Met een internationale groep...

Doe ook mee!

  1. Vul het kaartje in

    Je vindt de kaartjes in al onze Bibliotheekvestigingen.

  2. Maak een foto

    Maak een foto van het ingevulde kaartje en het boek, e-book of luisterboek dat je graag als tip wilt geven.

  3. Insturen maar!

    Stuur je foto en het ingevulde kaartje in naar website@bibliotheekdekempen.nl

Hele jaar door tips uitwisselen?

wil jij graag met anderen in gesprek over boeken, of het hele jaar door tips met andere leesliefhebbers uit de buurt delen? Online of in de bieb? Laat het ons weten, dan regelen wij dat!

Mail naar website@bibliotheekdekempen.nl