Bibliotheek De Kempen

Bibliotheken gesloten, AfhaalBieb geopend!


Onze vestigingen zijn t/m dinsdag 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is geopend. De inleverdatum van alle geleende materialen wordt verlengd tot maandag 15 februari. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over boetes die ontstaan in de periode 15 december tot 15 februari.


De AfhaalBieb: Hoe werkt het?

  • Reserveer je materialen online via de catalogus of de eBieb App.
  • Indien er een reservering voor je klaar staat neemt een medewerker telefonisch contact op om een ophaalmoment in te plannen. Neem bij het ophalen van je boeken je pasje mee en houd rekening met de geldende corona maatregelen.

Bekijk hier de uitleg over reserveren en hier de uitleg over zoeken en snuffelen in de online catalogus. Of bekijk deze filmpjes.

Mijn Menu

Boeken zoeken, reserveren en verlengen.

Lees meer

Online activiteiten

Hulp bij Digitale vragen en online lezingen

Agenda

Ontdek de Digitale Voorleestas

Met de Digitale Voorleestas van de Bibliotheek was samen lezen was nog nooit zo leuk! De tas zit vol met digitale prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Deze Digitale Voorleestassen zijn speciaal voor kinderen tussen de 2 en 6 jaar. 

Rondje Brabant Presenteert

In de unieke samenwerking Rondje Brabant Presenteert nodigen Brabantse Bibliotheken elke derde woensdag van de maand een interessante spreker uit. Interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan over actuele onderwerpen in onze snel veranderende samenleving.

DigiHulp

Door corona zitten we allemaal (weer) meer thuis. Een tijd met veel uitdagingen waarin ook van ons allen wordt gevraagd steeds meer digitaal en online te doen. Bibliotheek de Kempen biedt daarom DigiHulp, online workshops rondom verschillende onderwerpen. De workshops zijn gratis te volgen voor iedereen, elke werkdag van 11:30 tot 12:00 uur. Meld je vooraf aan via de agenda.

Vacature Bibliotheekmedewerker

Houd je van boeken en mensen? Wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren in je werk? Voel jij je als een vis in het water in een ambitieuze en resultaatgerichte organisatie? En ben je service- en klantgericht? Dan is Bibliotheekmedewerker misschien wel iets voor jou. Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor Bibliotheek Oirschot, voor 15 uur per week.
 

Nieuwe aanwinsten

Ton Koene Virusjager

Kinderen gaan niet naar school, want door een nieuw virus vallen er veel slachtoffers. Zöe (11) wordt verkleind in de bloedbaan van een patiënt gespoten. Zo maken we een spannende reis door het afweersysteem. Vierkant boek over virussen, met kleurenfoto's...

Brendan Dubois, James Patterson De villa

Een team van vier doorgewinterde militairen doodt in een onbarmhartige raid zeven personen in een vervallen huis, onder wie een baby; als ze worden gepakt, weigeren ze te praten en lijken in de val gelokt te zijn.

Max Brallier De laatste helden op aarde en de zombiehorde

De monsters lijken te verdwijnen uit Wakefield. Maar dan duikt een Wormgigant op in het winkelcentrum en later volgt een invasie van zombies. Kunnen Jack (13, ik-persoon) en zijn vrienden ze tegenhouden? Ze krijgen hulp van mensmonster Trul en andere...

Meer nieuwe aanwinsten en leestips in jouw favoriete genre?
Op onze Ontdek de collectie pagina vind je ze allemaal!

Blijf op de hoogte via Facebook, Twitter en de digitale nieuwsbrief