• Voorlezen in de bieb

Vrijwel elke woensdag lezen we voor in verschillende vestigingen van Bibliotheek De Kempen. Het voorlezen is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Tijdens dit halfuurtje kunnen ouders een tijdschrift lezen aan de leestafel of zelf boeken uitzoeken!

In de agenda leest u meer over tijden en locaties.

• Ontdek de bibliotheek!

De bibliotheek is een plek om de wereld te ontdekken, vooral voor kleine kinderen. Op deze pagina vindt u tips om nóg meer te ontdekken.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

WePboek

Op WePboek vindt u geanimeerde prentenboeken, een compleet andere manier van voorlezen. Deze prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar.

Digitale Prentenboeken van BereSlim

Gratis toegang tot digtale prentenboeken geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Lezen op een tablet
De prentenboeken zijn ook op een tablet te bekijken: hiervoor is het nodig om de Puffin webbrowser (gratis) te downloaden vanuit de Google playstore of de Appstore. Vanuit deze Puffinbrowser ga je naar Bereslim.nl. Vervolgens kun je de prentenboeken op een tablet bekijken.

iKind

Dé plek voor leuke, educatieve iPad, iPhone & iPod applicaties voor kinderen. Met bijvoorbeeld een overzicht van digitale prentenboeken.

Gouden Leestips

De bibliotheek brengt digitale brochures uit met Gouden leestips, speciaal voor ouders van de bieb. Hierin staan handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen. Zo dragen wij er graag aan bij dat je kind zijn of haar eigen top kan bereiken!

Leestips

1. Grote Anna op kamp Bekijk details

Veel kinderen gaan op kamp tijdens de zomervakantie. Grote Anna ook. Lees het in de VakantieLeestip van vandaag, Grote Anna op kamp van Kathleen Amant.

Bekijk details van Grote Anna op kamp

2. En dat doen we dus Bekijk details

De tweede VakantieLeestip gaat over buiten spelen. Lees het in En dat doen we dus met illustraties van Leo Timmers en tekst van Jean Reidy.

Bekijk details van En dat doen we dus

3. Het Muizenhuis: de picknick Bekijk details

We tippen vandaag onze eerste VakantieLeestip. Tot en met 30 augustus zullen we elke woensdag een boek tippen met een zomers tintje. Het Muizenhuis: de picknick van Studio Schaapman trapt af.

Bekijk details van Het Muizenhuis: de picknick

4. Joris puzzelt een dino Bekijk details

Vandaag gaan we met Joris naar het dinomuseum. Als dat maar goed gaat met al die botten... Lees het in de Leestip van vandaag, Joris puzzelt een dino van Harmen van Straaten.

Bekijk details van Joris puzzelt een dino

5. Het grote Aadje Piraatje luisterboek Bekijk details

Deze week is het De Week van het Luisterboek en daarom tippen we vandaag een Luistertip. Vaar mee met Aadje Piraatje en luister naar zijn belevenissen in Het grote Aadje Piraatje luisterboek van Marjet...

Bekijk details van Het grote Aadje Piraatje luisterboek

6. Nog even mijn haartjes wassen Bekijk details

Klein Konijn gaat in bad. Help je mee? In de BoekStartLeestip Nog even mijn haartjes wassen van Jörg Mühle wordt de lezer uitgenodigd Klein Konijn te wassen.

Bekijk details van Nog even mijn haartjes wassen

7. Rik en zijn mama Bekijk details

Zondag is het Moederdag. Daarom tippen we vandaag de BoekStartLeestip Rik en zijn mama van Liesbet Slegers.

Bekijk details van Rik en zijn mama

8. Op de vlucht Bekijk details

Deze week staan we stil bij de oorlog en de bevrijding. In de Leestip van vandaag lezen we in Op de vlucht van Pimm van Hest over een jong meisje die in een land leeft waar oorlog heerst.

Bekijk details van Op de vlucht

9. Lodewijk I: koning der schapen Bekijk details

Met Koningsdag voor de deur tippen we vandaag de Leestip Lodewijk I: koning der schapen van Olivier Tallec.

Bekijk details van Lodewijk I: koning der schapen