Griezelen tijdens de Kinderboekenweek bij de bibliotheek

De Kinderboekenweek is dit jaar om te griezelen! Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober staan griezels en engerds centraal en staat de bieb bol van de griezelige activiteiten. Bezoek een voorstelling, kom naar het Boekenbal, of bezoek één van de andere activiteiten in onze vestigingen! Wil je zelf laten zien hoe eng je kunt zijn en wil je anderen laten griezelen? Doe dan mee aan de griezelselfie actie. De meest enge kids winnen een leuk boek!  

Maak een griezelselfie en win een leuk boek!

Wie laat jij graag schrikken? Vind je het leuk om zelf eens de griezel te spelen? Wij zijn heel benieuwd hoe jij er uitziet als een engerd! Maak een foto of een selfie en plaats deze op Facebook met #BDKgriezel en tag @Bibliotheek de Kempen. Voor de meest enge en originele selfies hebben we een griezelachtig boek in petto!

Bij deelname aan deze actie ga je akkoord met onze actievoorwaarden 

Speciaal voor scholen: De Kahootquiz!

Alleen voor scholen: doe mee met de Kahootquiz! Via deze link kun je met je klas deelnemen aan de speciale Kahootquiz die Bibliotheek De Kempen heeft gemaakt voor de Kinderboekenweek!

Durf jij naar onze voorstellingen te komen?

Welke voorstelling kies jij?

Theatervoorstelling: 'Grootmoeders grote oren'
Woensdag 27 september in Reusel

Kinderboekenbal: 'Het Gruwelijk Eng Feest'
Vrijdag 13 oktober in Hapert

Kindervoorstelling: 'Griezelen met de boze heks'!
Zondag 15 oktober in Bladel

Theatervoorsteling 'Bibberbenen en blubberarmen'
Zondag 8 oktober in Maarheeze

Filmvoorstelling 'De Boskampi's
Woensdag 18 oktober in Eersel

Theater- en goochelvoorstelling 'De geheimzinnige grotten van Grok M'Gar'
Woensdag 11 oktober in Oirschot

Alle overige activiteiten die we organiseren in de bibliotheken vind je hier!

Griezelen in de bieb!

Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt, ligt voor iedereen anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen.